Tippek, tanácsok a kárigény benyújtásához

 

kárrendezésAz alábbiakban összegyűjtöttünk Önnek néhány hasznos tanácsot, amiket érdemes átgondolni a kárigény benyújtása és a kárrendezés megkezdése előtt, mivel az eredményes kárrendezési procedúra lebonyolításához minél több, a baleset és körülményeivel kapcsolatos információ ismerete szükséges.

  • Személyi sérülés vagy orvosi műhiba esetén a sérültnek tudnia kell bizonyítani, hogy sérülései a másik fél hibájából következtek be. Tanácsos fényképek készítése a baleset helyszínén, és ajánlott a körülményekkel kapcsolatos minél több adat lejegyzése. A felelősség kérdéskörének eldöntése nem a kárrendező irodák feladatköre.

  • Ha a személyi sérülés bekövetkezte után nem került azonnal kórházba, akkor is mindenképpen keresse fel háziorvosát, abban az esetben is, ha Ön nem tartja ezt feltétlenül szükségesnek. Személyi sérülés esetén kiemelkedő fontossággal bír az orvosi szakvélemény kikérése és az azonnali állapotfelmérés.

  • Keressen fel egy személyi sérülések kárrendezésével foglalkozó irodát. Abban az esetben, ha bizonyítható a károkozó felelőssége, akkor az a holland törvény értelmében minden felmerülő költséget köteles megtéríteni.

  • A biztosító elkéri az összes kapcsolódó dokumentumot, ezért ne csak a zárójelentéseket őrizze meg gondosan, de a blokkokat, buszjegyeket, belépőket is.

  • Amilyen pontosan csak lehet, jegyezze fel tüneteit, egészségi állapotát, annak változásait. Különös tekintettel annak javulására vagy esetleges romlására.

  • Annak érdekében, hogy csak a gyógyulására koncentrálhasson, az esetlegesen felmerülő anyagi problémákat tudassa tanácsadójával előleg kérelem benyújtása céljából.

  • Minden esetben kérje ki egy baleseti sérülések kárigényrendezésére specializálódott szakember véleményét mielőtt kárigényrendező eljárását lezárná, mivel azt már nem indítják újra egy esetlegesen felmerülő új jóvátételi igény esetén.

  • Hollandiában egy átlagos személyi sérüléses kárrendezés esetén a procedúra 3-6 hónapig tart.

  • Érdemes a személyi sérülés elszenvedése után minél előbb felvenni a kapcsolatot egy kárügyintéző irodával, és megkezdeni a kárrendezési eljárást.

A fent leírtakat a kárrendezés eredményessége érdekében érdemes tekintetbe venni, figyelmen kívül hagyásuk esetleges kisebb összegű kértérítést vagy juttatást eredményezhet. További információt honlapunk Kárigény és Hogyan dolgozunk? oldalán talál.

.