Kárrendezés lépésről lépésre

Egészségbiztositás Hollandiában, mik a baleset körülményei?A Hongaren.com-nál törekszünk arra, hogy a minél több, a baleset kapcsán felmerülő terhet levegyünk a válláról, így Önnek csak a felépülésére kelljen koncentrálnia. Ennek érdekében egy, az Ön számára is könnyen átlátható rendszert dolgoztunk ki. Természetesen minden eset más, de számunkra az elsődleges cél az, hogy minél kevesebb kényelmetlenséggel, minél gyorsabban, minél magasabb kártérítési összeg érkezzen meg az Ön bankszámlájára.

 

A személyi sérülés (baleset) kárrendezésének menete:

 1. LÉPÉS

  Felhívja a +31 (0) 800 0815 számot ingyenes tanácsadásunkért.

 2. LÉPÉS

  A második lépésben egy személyes elbeszélgetésre kerül sor egy tetszőleges helyen, az irodánkban vagy az Ön otthonában. Az interjú során minél részletesebben szeretnénk megtudni a baleset körülményeit, annak esetleges kihatását az Ön életére, munkahelyi viszonyára. Különösen fontos az elszenvedett sérüléssel kapcsolatos orvosi jelentések, kezelések áttekintése, az Ön kárigényének felmérése és a személyi sérülés okán felmerülő költségek (gyógyszerek, utazási költség, hozzátartozóktól kapott ajándékok ára stb.) összeírása. Ezen információk ismeretében szakértőink elemzik az esetet és az Önnek legmegfelelőbb megoldást kínálják fel Önnek.

 3. LÉPÉS

  Abban az esetben, ha szakértőink a rendelkezésükre bocsátott információ alapján egyértelműen megállapítják a károkozó (másik fél) felelősségét, akkor Ön megbízást adhat nekünk kárigényének rendezésére. Ez azért szükséges, mert a holland jog értelmében a károkozó köteles a felmerülő költségek megtérítésére – ennek köszönhető, hogy Önnek szolgáltatásunk ingyenes. Ezek után készek vagyunk a procedúra elindítására.

 4. LÉPÉS

  A procedúra elindításához minden, a balesettel kapcsolatos adatra szükségünk van. Esetleges rendőrségi jegyzőkönyv, kórházi zárójelentések, egyéb orvosi papírok a háziorvostól vagy egy specialistától. Az esethez kapcsolódó a munkaadóval és/vagy a Munkaügyi Hivatallal (UWV) folytatott írásos dokumentációt is feldolgozzuk.

 5. LÉPÉS

  A másik fél felelőssége esetén Önt kártérítés illeti meg. Ennek összege a baleset súlyosságától (akár egy migrénes fejfájás is lehet súlyos, szellemi munkavégzés esetén!), a baleset miatt jelentkező többletkiadások és az ez okozta bevételkiesés arányában változik.

 6. LÉPÉS

  A procedúra általában a gyógyulási folyamattal ér véget. A tünetek elmúltával és az orvosi szakvélemény kikérése után megindulhat az ügy lezárása. Hosszú távon nem múló tünetek esetén, orvosi konzílium összehívására kerül sor, ami hivatalosan is megállapítja, hogy a beteg maradandó egészségkárosodást szenvedett-e, és többek között azt is eldöntik, hogy a sérülés milyen mértékben hat ki a beteg jövőbeli karrierjére. Amennyiben az egészségkárosodás maradandó, egy folyamatosan folyósított járadék összege is megállapítható.

 7. LÉPÉS

  Az eset háromféleképpen zárható le:

  1. Amennyiben a másik fél elismeri felelősségét és hajlandó kifizetni az általunk igényelt összeget, az ügy gyorsan lezárul.
  2. Amennyiben a másik fél csak részben ért egyet a kártérítés jogosságával vagy mértékével egy köztes megoldásban egyezhetnek ki a felek.
  3. Amennyiben a másik fél egyáltalán nem ért egyet a kártérítés jogosságával és elzárkózik a tárgyalásoktól, az ügyfél megbízására cégünk jogi útra terelhetjük az ügyet.
 8. LÉPÉS

  Az eset lezárásakor megtörténik a kifizetés. Cégünk természetesen az esetleges később felmerülő problémák megoldásában is az ügyfeleink rendelkezésére áll.

.